Aussieläger

Den 8-11 juni åkte Victoria, Tira, Anki och Siri upp till Kil i Värmland för att vara med på årets upplaga av Aussieklubbens riksläger. Vi hade anmält oss till Lydnadsgrupp 1. Man kunde välja mellan Sök, Spår, Lydnad 1-2och Lydnad 3-elit. Vi var riktigt spända eftersom vi är helt nybörjare! =O)

Näår vi kom upp på torsdagen åkte vi och tjuvbadade hundarna på en camping i närheten (utan att veta att det låg ett hundbad alldeles intill stugbyn vi bodde på). Vi installerade oss i stugorna och blev bjudna på pizza på kvällen. Efter pizzan gick alla ut och satte sig i sina grupper för att planera vad som skulle göras hela helgen. Vår instruktör Maria hade blivit akut sjuk och det var nära att vi inte fick någon tränare, men då ställde Yvonne upp, som egentligen var där för att träna sina aussies.

Aussieläger

Här sitter Linda med sin aussie Elsa i knät. De var med i vår grupp, men hade kommit längre än alla andra genom att ha tagit LPI. I bakgrunden ser man samma utsikt som vi hade från vår stuga.
Vi hade fint väder hela helgen!!! Soligt och kanonvarmt...
På fredagen körde vi igång klockan 08.00. Hela gänget åkte upp till Kils brukshundklubb där vi skulle träna hela dagen! BHK låg jättefint till med stora öpnna marker. Vi startade dagen med att gå igenom alla moment i lydnadsklass 1 i teorin för att sedan få träna på dem i praktiken. Det var en paus på dagen för lite lunch och sen körde vi igång igen. Det var ett späckat schema, men det var lärorikt och roligt! På eftermiddagen kom övriga grupper till BHK för att lyssna på en föreläsning om hur man bygger upp sin hund (kondition, massage, koordination, smidighet mm.) Det var en mycket intressant föreläsning och en bra föreläsare.
När vi var klara där skulle vi göra en lek med hundarna. Både jag och Anki var oroliga att det var något jobbigt som vi skulle göra, men ack vad vi bedrog osss. Det var skitkul! Yvonne och Michael hade lagt ut massa leksaker, godis(hund- och människogodis), prylar mm. i en gigantisk "ruta" på gränmattan, sedan fick vi släppa en och en av hundarna så de fick springa in i ruta och plocka vad de ville. Hundarna älskade det. Tira hämtade godis åt mig...Siri hämtade en boll och hundgodis.
På kvällen när vi kom hem fick vi grillat och drack lite gott. Men vad trött jag var....

67123-35

Här är vår tränare Yvonne och hennes hund Yla, när de demonstrerar hur man kan öva för att lägga hunden rakt och riktigt. På lördagen var vi kvar i stugbyn och tränade på gräsmattan där. Det var nästan bättre eftersom vi hade solsting sedan dagen innan och här fick vi vara i skuggan hela dagen. ungefär samma upplägg som fredagen med träning, föreläsning, lek och grillat. Fast på lördagen var det föreläsning om Tävlingspsykologi av Heidi. Hon var fantastiskt rolig, duktig, underhållande och hon fick verkligen allas uppmärksamhet. Mycket roligt och tänkvärt.
Efter grillningen var det 5 kamp där man fick tävla i sina grupper. 10 frågor, apportkastning i koppel, hästskokastning, "bowling" med spårpinnar och trassla ut en spårlina snabbast. Skit kul!
Verkligen härlig stämning och alla i mitt lag var supergoa!
Här nedan ses vår lag, som kom 2:a; Annelie, Anki, Linda och Katrin.
67123-34

På söndagen blev det träning på förmiddagen (och information om hur det går till att tävla i lydnand) och vid tvåtiden var det gruppfoton och smörgåstårta innan det var dags att (städa och) åka hem. Här är vår grupp (från vänster) Anneli med Greja, Victoria med Tira, tränare Yvonne, Anki med Siri och Linda med Elsa.

67123-33

Det var ett fantastiskt bra läger och det var lyckat i alla avseenden. Bra mat, underbart väder, roliga aktiviteter,  härliga människor och urfina hundar. Och tänka vad jag har lärt mig mycket!
Tack till alla som varit med och ordnat med allt så det kunnat blir så bra!

Kram Victoria och Tira

Kurser...

Igår (tidag var jag och Tira på sista vallningskursen innan sommaruppehållet. Det var ett steg tillbaka igen, tillbaka till ruta ett. Med andra ord, det gick inte så bra =O). Hon jagade mest...(hon har en tendens att göra det när det är öppna ytor). Meningen är ju att hon ska "tända", men det har hon inte gjort...Långt därifrån. Jag vet inte hur lång tid det brukar ta men... Vi får väl tänka på det under sommaren och se om vi fortsätter till hösten.

Vallning
Här är iallafall delar av vallningsgänget med sina bc. Det är ju imponerande att se när någon verkligen kan valla. De andra i gruppen gjorde bra framsteg!
Idag var jag och Tira på Agilityträning igen (sista träningen innan sommaren). Jag tycker att Tira sköter sig bra och det märks att hon tycker att det är roligt. Efter träningen lekte Tira med Emelies aussie Vinna, som efter mycket om och men får leva "normalt" igen (efter ett brutet ben)...
Kurser...

De hade iallafall roligt ihop även om det gick lite väl fort ibland (med tanke på Vinnas ben)...Man vill ju inte äventyra för mycket.
Imorgon åker jag och Tira på SASK's riksläker. Det blir för hoppningsvis en rolig helg med mycket lydnad på schemat... Jag rapporterar om hur lägret var när jag kommer hem igen...Ha det så bra tills dess!

Kram Victoria och Tira