Tira med nya lekkamraten

Härlig lekdag...

Tira med nya lekkamraten

Idag har Tira busat med sin nya kompis Simba. Där gick det undan. De sprang och jagade varandra och sedan var vi ute på en härlig promenad och de bara sprang och sprang hela tiden. När vi kom tillbaka var Tira helt slut. = ). Simba ville fortsätta leka och det orkade inte Tira med...Simba är en labradorkille (lite golden) på 8 månader. Jätte snäll och go å glad.

Kram Victoria Ruotsi

kurser...

Nu har vi varit på vallningsträning igen. Igår var det andra gången vi var där... Jag tyckte att det var mycket roligare denna gången, kanske för att det inte regnade lika mycket och för att Tira inte jagade iväg fåren lika hysteriskt!
Denna gången var vi bara 4 hunder också, viket var mycket lättare och inte lika lång väntetid. Det var tre bc och Tira då. Tira fick göra i princip samma sak som förra gången, försöka väcka intresse för fåren. Hon fick vara lös inomhus och springa runt fåren och jag berömde. Denna gången jagade hon inte iväg och splittade fåren som förra gången, hon hade dem mer samlat, även om hon ibland tog ut ett får i flocken och sprang iväg med det  : ) Hon var (tycker jag) väldigt orädd också. Hon hade inga problem med att gå bakom eller igenom fårflocken. Hon hade ganska mycket "kroppskontakt" med fåren, speciellt om man jämför med de andra hundarna (bc).
Jag blev riktigt glad över att hon lugnat sig...Kanske hon har en framtid som vallare ändå (viket jag tyckte var helt uteslutet förra gången).
Trött blev hon ialla fall, medan vi väntade på de andra hundarna i gruppen sov Tira i mitt knä. Hon bara slocknade. I slutet var hon så trött i huvudet att hon bara ville äta fårbajs, då åkte vi hem!
Något som hon inte gillade var en man som skulle ropa NEJ till sin hund hela tiden, då ville hon gå därifrån varje gång han skulle upp och valla med sin hund.
Jaja...Vi får väl se hur det går nästa tisdag om det blir lite bättre då också...?!
Idag ska vi på agilityträning med Emelie Merenius, men nu första ska vi leka med en ny hundkompis.
Ha det så gött alla!
Kram Victoria och Tira

Vallare...

Förra måndagen var Tira på kurs... Hon träffade på får för första gången på nära håll. Det är en vallningskurs och Tira är där för att se om hon har något intresse av fåren och av vallning. Hon var lite sådär halvintresserad först. Då fick jag gå in i en fålla bland fåren medan Tira var på utsidan och kollade läget. Senare släppte jag henne när en annan hund vallade men då började hon jaga ett får. Även senare när vi var under tak (inhägnat) så skulle jag släppa henne och då delade hon på flocken...men men...Vi får väl se på nästa kurs om det blir bättre! =O)
De andra kursdeltagarna hade bordercollie (som var väldigt lydiga) och samtliga hade gått vallningskurser tidigare, hade får hemma och nästan alla ägare hade haft vallhundar tidigare osv. Både jag och Tira är nybörjare när det gäller vallning och får. Vi blev utklassade helt enkelt!

Nu på tisdag är det dax igen!

Kram

Sjukdomstider...

Idag ligger Tira helt pall efter att ha fått åka till veterinären i morse. Det var nämligen så att hon i onsdags kväll råkat göra sönder en klo på ena bakbenet. Hon besvärades inte så mycket av det förrän igår kväll, men då var det stängt hos veterinären så vi åkte in tidigt i dag istället. Det var tyvärr lite fliser kvar av klon (hela pulpan var blottad) så Tira fick sövas och "såret" rengjordes och klon fick hon plockat bort. Hon fick både antibiotika och smärtstillande. Hon vaknade till efter ett tag och ver helt borta. Hon är fortfarande lite konstig och ligger och sover hela tider (4,5 timmar senare). Man märker att hon har riktigt ont också...Fy attans! Rör inte den skadade tassen i marken överhuvudtaget och piper till då och då.

Sjukdomstider...

Såhär fräsch var hon när hon skulle åka hem med oss. Ögonen orkar inte helt hållas uppe och hon ramlar nästan ihop. Budda har också haft otur senaste dagarna...Se Buddas blogg.

Igår var vi iallafall på Brukshundklubben och var med på fri träning. Det var jättekul! Tira tyckte verkligen om det och det var bra träning, speciellt den sociala biten! =O) Vi får åka nästa vecka igen när Tira är helt bra i tassen (förhoppningsvis). Man märker att hon älskar att träna! Hon blir väldigt koncentrerad när vi är på brukshundklubben och gör roliga saker.

Här nedanför ligger Budda och Tira och gosar. Bilden är tagen för 4 dagar sedan.

67123-29

- en trött och tagen Tira

Bad(d)are till hund...

De senaste dagarna har varit helt underbara med sommarvärme och härlig sol och då har vi tillbringat dagarna i Hemsjö. Tira har badat en hel del...En av hennes favoritsysselsättningar är att fånga vatten när man skvätter. Hon blir så ivrig att hon bet mig (Victoria) i foten...inte vidare hårt men tänderna är vassa.=O)

Bad(d)are till hund...

Här ses hon fånga några vattendroppar. Stark och smidig är hon iallafall.