Hundutställning i Sjövik

Igår (lördagen den 29/4 2006) var Tira på utställning. Det var extra kul eftersom det var 3 andra aussies förutom Tira. Här nedanför är en ny kompis Tierra. Hon var bara 5 månader gammal. Ursöt! Hon bor i samma familj som Fonzie.

Hundutställning i Sjövik

Här busar Tira med "Terra" och Fonzie står bredvid och tittar. Fonzie och Tira känner varandra lite sen innan då de stod ihop i montern på hundmässan i januari.

67123-25

Tierra gick i valpklassen så när vi stora hundar var i ringen fick hon och hennes matte sitta utanför och titta.
Först står Siri, sen är det jag och sist Fancy. Det var så vi blev placerade. Jag blev alltså tvåa och fick en väldigt fin bedömning.

67123-24

Efter en lång dag i rampljuset var Siri trött och la sig å vila en stund. Hon hade lyx eftersom hon hade ett eget tält! Själv fick jag ligga på en gammal filt mitt på gräset.

67123-26

Det var en riktigt rolig dag...

- Tira

Lärkeskogsleden

Här är Roger, Victoria och Tira under en regnig promenad. I måndags gick vi lärkeskogsleden och det tog ca 3,5 timmar. Härlig promenad! Jag kan lova att Tira var trött när vi kom hem! =O)

Lärkeskogsleden

Här nedan tar vi en fikapaus efter halva vägen. Roger, Hanna och Tira.

67123-22


Zelda är på besök...

Häromdagen var Zelda på kortvisit i Alingsås. Vi hann iallafall gå en härlig promenad runt Nolhagaberg. Vi badade, tävlade om pinnen, jagade varandra...Som vi alltid gör när vi träffas.

Zelda är på besök...

När vi kom fram till djurparken kollade vi på en nyfödd liten get...jättesöt! Vi tittade också på massa fåglar och apor. En urkul dag helt enkelt!

Blåstjärnan

Igår fick jag åka till den stora staden Göteborg. Vi åkte runt och velade länge i bilen innan vi kom rätt. Vi kom fram till ett ställe som hette Blå Stjärnan. Matte tog en nummerlapp och vi fick sitta ner och vänta i en sal med massor med andra hundar, som man tydligen inte fick leka med. Efter en stund kom en tjej och droppade någon vätska i mina ögon. Efter det blev pupillerna jättestora! Jag fick vänta ett bra tag till innan det blev min tur. Då ropade samma tjej upp mitt namn och jag fick gå in i ett rum men massor med prylar i. Damen där inne gav mig några godisar men dem ville inte jag ha...Jag fick sitta på ett bord som åkte högt upp i luften och sen tittade damen i mina ögon med tre olika instrument. Det var inte så farligt och damen pratade med mig hela tiden så jag visste vad som hände.
När hon var klart gick jag direkt till dörren och öppnade den, men vi skulle tydligen få svar innan vi gick hem. Hon sa att allt såg bra ut...allt var u.a. Jag var lite röd i ena pupillen och helt röd i den andra och det beror på att jag saknar pigment (eftersom jag är en bluemerle) men det gör absolut inget sa hon. Jag är lite albino sa hon....=O) Nä nu är det så fint väder ute så nu ska jag gå ut och gå en långpromenad med matte. Ha det så bra i vårsolen.

- Tira

Bus i stan

Bus i stan

På förmiddagen tog matte med mig in till stan och gissa vem jag träffade där...Jo, där väntade Isa och Caroline! Jag och Isa fick springa och busa av oss på savannen innan en promenad i stan väntade. När vi leker så hoppar vi mot varanadra med rumporna hela tiden så matte hade jättesvårt att få en bra bild. Under promenaden blev vi riktigt skitiga. Man blir faktiskt smutsigare av att gå i stan än i skogen...konstigt =O) hehe...

Var tvungen att visa vägen också...

67123-19

Tipspromenad

Tipspromenad
Idag var jag på en härlig promenad i skogen tillsammans med matte och husse. Jag sprang omkring medan de svarade på massor med frågor hela tiden. Ibland fick jag rycka ut och hjälpa till när det var svåra frågor. Lyckades pricka in 10 rätt (utan min hjälp hade de max fått 5 rätt)... Roligt var det iallafall. När vi hade promenerat så åkte vi till Vara för att fika och jag fick inte följa med in på fiket men efteråt gick vi en sväng på "stan"... Och efter det åkte vi vem till Oliver och "mormor och morfar". Där gick vi en långpromenad i fårhagen. Vi lekte jättemycket; gömma matte, gömma husse och gömma koppel och sen fick jag och Oliver leta. Jag ska vara ärlig och säga att jag var bäst. Det var jag som hittade allt och alla. Men Oliver tyckte att det var lika kul ändå! Kram från mig / Tira

Oliver och jag

Oliver och jag
Här sitter jag och Oliver uppsatta inför fotografering hemma hos Oliver. Han är inte min kompis i bemärkelsen busa, eftersom han bara tycker att jag är jobbig när jag vill busa, han är mer som en i familjen. En mycket snäll herre på 11 år.

Guidad tur i Växjö

Guidad tur i Växjö
Här står husse Milla, jag, Zelda och matte Victoria utanför Teleborgs slott i Växjö. Vi fick en guidad tur av Zelda och hennes husse och matte när vi var och hälsade på idag. Vackert vackert!

Zelda

Zelda
Här är min snygga kompis Zelda. Hon bor en bra bit härifrån så vi träffas inte så ofta, men när vi väl träffas så tar vi igen allt vi missat och busar extra mycket. Idag var vi och hälsade på Zelda och hennes föräldrar Rebecka och Joel. Det var jätteskoj! Hoppas vi ses snart igen!

Jag och Isa

Jag och Isa
Här är jag och Isa hemma hos henne och vilar efter ett långt buspass! Vi promenerar ofta ihop och busar eftersom våra mattar gillar att skvallra lite med varandra! Isa är en himla go tjej och roliga bröder har hon också (två kattbojkar som är blodsbröder till min Budda). Isa har lärt mig att jaga sork på åkern och i diken vilket jag uppskattar mycket, men det gör inte matte. Isa kan lära mig massor med saker eftersom hon är några månader äldre än mig.

Jag och Siri

Jag och Siri
Här är jag och min nyfunna vän Siri som bor bara någon mil från mig. Hon är också en aussie, vilket är extra kul! Visst är hon söt!? Här var vi hemma hos henne och lärde känna varandra.

MyDog i Göteborg.

Utställning i Mässan, Göteborg.
I januari 2006 var jag och några aussiekompisar i en monter under MyDog i mässan Göteborg. Vi stod i det sk. rastorget och representerade vår ras (Australian Shepherd). Det var roligt, iallafall första dagen. Efter det var jag ganska trött eftersom det var så mycket som hände hela tiden. Massor med hundar och människor att titta på som också spanade in och och frågade massor med saker om oss, som våra mattar fick svara på. Det folk mest undrade var om vi var jobbiga och behövde mycket stimulans, om vår ögonfärg (jag har blå ögon och Peak har ett blått och ett brunt) och om min stubbsvans (Peak har lång svans). Det var två-tre lärorika och spännande dagar vi stod där iallafall...
På bilden är det matte Victoria, jag Tira, Peako och Sexy.

Budda

Budda
Här är min vapendragare Budda. Hon är min busiga lillasyster som ser upp till mig. Hon härmar mig med allt! Hon tuggar tex. både på grisöron och märgben, vilket är MIN favorit. Men hon är rolig också, ibland..=O)

Husse och jag

Husse och jag
Här är jag och husse på ett lagfoto efter en tuff men rättvis match i fotboll (som jag vann, som vanligt).
Vi är lika intresserad av fotboll båda två. Inget går upp mot en match!

Budda och jag busar

Budda och jag busar
Så här roligt har jag och Budda när vi busar. Jag biter och hon klöser.  Sedan springer vi runt i hela huset, hoppar och skuttar. Det ser nog lite värre ut än vad det är =O) Vi är helt crazy! 

Min matte och jag

Min matte och jag
Här är min matte Victoria och jag nere vid vår "stuga" vid vattnet. Hon är väldigt stark som orkar bära mig. Jag väger faktisk hela 23 kg. Fast hon ser ju rätt så ansträngd ut! Jag älskar iallafall att vara högt uppe så jag kan blicka ut över allt och alla!

Min kompis Budda

Min kompis Budda

Detta är min familjemedlem och vän Budda. Hon är en liten bondkatt som nu har hunnit bli 10 månader. Vi sover alltid ihop och ibland boxas vi och brottas. Hon är en väldigt snäll katt, fast ibland kan hon vara riktigt jobbig mot mig när jag ska sova och hon får stolleryck å vill busa. Fast oftas har vi mycket kul ihop! Hon får väldigt god mat också och den delar hon gärna med sig av! (Matte och husse tror jag jag tar mat av Budda utan att fråga men det gör jag ju inte...hehe)

Här är jag...

Här är jag...

Jag heter Tira och är en Australian shepherd på 1 år. Jag är en himla sprallig och gla´ tjej. Mina intressen är att busa med matte och husse, bada, spela fotboll, leka med kompisar, träna och sno mat. I min familj ingår katten Budda, min husse Roger och min matte Victoria.

Tira och Zelda

Tira och Zelda
Här leker jag och Zelda jage. Jag försöker hela tiden finta henne så hon inte ska kunna ta mig. Egentligen är hon snabbare än mig men gör jag några snabba svängar så tar hon mig inte. Här är vi på en äng i utkanten av Växjö.

Här är jag! Precis lika vacker som vanligt...

Här är jag! Precis lika vacker som vanligt...
Fina Tira, lite brunare och lite busigare....
Idag har jag varit och busat med min polare Zelda i Växjö. Det var jättekul! Vi sprang och busade i skogen tills vi var helt slut. Det var underbart blött och geggit eftersom det har regnat och nästan all snö har tinat bort de senaste dagarna. Man kan ju inte missa en vattenpöl utan man måste hoppa i alla! Underbart! Såhär brun och fin var jag när vi gått halva vägen.


Tiras egen blogg...

Jag fått en egen blogg! YES! Jag har tjatat på matte länge nu men äntligen blev det verklighet!
Här ska ni få veta allt spännande som händer i mitt liv! =O)
Det dröjer inte länge till nästa gång men ha det så gött så länge!
Kram Tira